BMW Серия 4 сваля покрив за радостта от шофирането под

...
 
BMW Серия 4 сваля покрив за радостта от шофирането под
Коментари Харесай

Кабриолет за четири сезона

  BMW Серия 4 смъква покрив за насладата от шофирането под намерено небе
За хората, които обичат да пътуват под намерено небе и да се любуват на всеки безоблачен лъч от годината, кабриолетът с корав покрив BMW Серия 4 Cabriolet ще донесе същинска наслада от шофирането и то през всичките четири сезона. Обновеният открит модел наподобява доста по-ярко и се усеща още по-динамично, като доставя голяма наслада от шофирането, без значение дали е със затворен или с отворен покрив.

На външен тип обновената открита Серия 4 на BMW с показател F33 се отличава по LED светлините, които са заели мястото на предходните ксенонови детайли. Светодиодните фарове за мъгла са общоприети. Отзад също са се появили изцяло LED светлини с нова форма. Отличителен детайл на новото BMW Серия 4 Cabriolet е предната ризница с неразлъчен централен въздухозаборник, достигащ все по-близо до ръбовете, който прави автомобила образно по-широк.

 
 В закрито положение това е пълноценно купе, в което също са се появили изцяло LED нови светлини. В закрито положение това е пълноценно купе, в което също са се появили изцяло LED нови светлини.
 

Дизайнът на BMW Серия 4 Cabriolet ловко съчетава неподражаемо елегантния контур с уравновесените пропорции при отворен покрив и извънредно динамична линия на купе, без междинна колона, при затворен покрив. Съставеният от три елементи сгъваем железен покрив на кабриолета е изцяло тапициран от вътрешната страна и впечатлява с доста положителната си шумоизолация и цялостна склонност за зимата. Той се отваря за 20 секунди с натискане на бутон, като при нужда даже и по време на придвижване със скорост до 18 км/ч.

Във версиите Sport Line и Luxury Line въздушните канали са декорирани с ярка хромирана лайсна. Новият кабриолет BMW Серия 4 се предлага в два нови екстериорни цвята за каросерията – синьо Snapper Rocks Blue и оранжево Sunset Orange. За всяка моделна линия на осъществяване - Advantage, Sport Line, Luxury Line и M Sport, се оферират по един нов вид на джанти от лек метал с неповторим дизайн, които разрешават оптимално да се индивидуализира елегантния образ на новите модели.

 
 В интериора има нови метализирани детайли, хромирани приложения и гланцирана черна междинна подпора. В интериора има нови метализирани детайли, хромирани приложения и гланцирана черна междинна подпора.
 

Промените в интериора на BMW Серия 4 Cabriolet също не са радикални, само че новите метализирани детайли, хромираните приложения и гланцираната черна междинна подпора ускоряват чувството за ексклузивност и високо качество. Нов образен акцент е двойният украсителен тегел на арматурното табло. Предлагат се три нови цвята на тапицериите - Midnight Blue Dakota, Cognac Dakota и Ivory White Dakota, както и три нови декоративни интериорни лайсни, които дават още по-големи благоприятни условия за персонализация на вътрешното пространство. Спортният волан на BMW Серия 4 Cabriolet общоприетоо е затрупан с висококачествена кожа. Изборът на материали и качеството на направата акцентират първокласната атмосферата в салона, без значение дали е с елегантния контур при отворен покрив или с динамичната линия на купе без междинна колона при затворен покрив.

 
 Мястото на втория ред е доста увеличено и там в действителност могат да пътешестват удобно двама индивида. Мястото на втория ред е доста увеличено и там в действителност могат да пътешестват удобно двама индивида.
 

Важните уреди за ръководство са групирани ергономично към лидера и разрешават най-благоприятен достъп до всички функционалности. Оформлението образно свързва четиримата пасажери на кабриолета и им разрешава пълноценно да се любуват на насладата от пътуването под намерено небе. Седалките са с нова структура с интегрирани в тях защитни колани и серийно са снабдени с електрическо контролиране. Като алтернатива в BMW Серия 4 Cabriolet се предлага система, която подгрява врата на лидера и пасажера до него при отворен покрив, даже и при ниски външни температури. Желаният климат се контролира автоматизирано според от външната температура и скоростта на придвижване, като е вероятен избор сред три степени на стопляне.

 
 Твърдият покрив се състои от три секции и се разгъва или сгъва за 20 секунди при скорост до 18 км/ч. Твърдият покрив се състои от три секции и се разгъва или сгъва за 20 секунди при скорост до 18 км/ч.
 

Металният сгъваем покрив е със доста усъвършенстваната шумоизолация с помощта на абсорбиращата тапицерия и цялостна склонност за зимни условия. Ниската позиция на седене обезпечава повече място над главите начело и откъм гърба, като мястото за краката откъм гърба също е доста увеличено спрямо предходния модел. На втория ред в действителност могат да пътешестват удобно двама възрастни индивида.

Със прегънат покрив размерът на багажника е 220 литра, а при разгънат доближава 370 литра, което е изцяло задоволително за багажа на четирима пасажери през уикенда. Когато покривът е отворен и прегънат в багажника, включената в серийното съоръжение функционалност за подкрепяне на товаренето и разтоварването разрешава по-лесен достъп до багажа. По този метод се обезпечава елементарно товарене да вземем за пример на обемисти и огромни пакети даже и при отворен покрив.

 
 При отворен покрив можете умерено да пътувате със скорост 100 км/ч, до момента в който вятърът развява косите ви. При отворен покрив можете умерено да пътувате със скорост 100 км/ч, до момента в който вятърът развява косите ви.
 

Версията BMW 440i xDrive Cabriolet се задвижва от 3,0-литров 6-цилиндров редови битурбо бензинов мотор с непосредствено впръскване на горивото. Моторът развива оптималната мощ от 326 к.с. при 5500 об/мин, а оптималният въртящ миг от 450 Нм се доближава още при 1380 оборота и остана непрестанен до 5000 об/мин, което обезпечава мощна двигателна сила на практика съвсем в целия работен режим на мотора. Цялата тази мощ се предава на задните колела чрез 8-степенната спортна автоматизирана скоростна кутия, при която предавките могат да се сменят и ръчно от лостчета на кормилото. Динамиката на отворената каросерия не е наранена осезаемо и спринтът от място до 100 км/ч лишава 5,4 секунди. При отворен покрив, в случай че поставите мрежата за отбрана от вятър и вдигнете стъклата, можете да пътувате удобно със скорост 100 км/ч. При безгрижно шофиране, разходът е непосредствен до посочените данни от производителя, а при динамична езда и в градския трафик потреблението надвишава 10 л/100 км.

 
 Надписът 440i в задната част издава оптималната мощ 326 к.с. и оптимален въртящ миг 450 Нм. Надписът 440i в задната част издава оптималната мощ 326 к.с. и оптимален въртящ миг 450 Нм.
 

Контролът и ръководството са присъщи за спортните модели на BMW. Воланът е пример за ръководство, а реакциите на придвижване са толкоз точни, че колелата усещат и най-малките корекции. В режим Sport адаптивните амортисьори стават еластични и разрешават на колата да разказва завоите със забележителен възторг. В режим Comfort неравностите на пътното платно се обработват добре, като неприятно почукване може да причинят единствено сериозните дупки. Ако желаете от Серия 4 Cabriolet оптимален комфорт, коства си да вдигнете покрива, защото в този случай към каросерията се предават по-малко трептения.

Освен BMW 440i се оферират и модификациите 420i, 430i и най-мощният вид на кабриолета М4 с 431 к.с. Дизеловите версии са 420d, 425d, 430d и 435d, като единствено за последния турбодизел се предлага и двойно задвижване от системата xDrive. Независимо кой от моделите на BMW Серия 4 Cabriolet ще изберете, ще се наслаждавате на насладата от шофирането под намерено небе, допълнена от впечатляваща динамичност на ръководство и убеден надзор.

BMW 440i xDrive Cabriolet

3,0-литров 6-цилиндров битурбо бензинов мотор

8-степенна автоматизирана спортна трансмисия

326 к.с. оптималната мощ при 5500 об/мин

450 Нм въртящ миг при 1380-5000 об/мин

5,4 секунди ускоряване от 0 до 100 км/ч

250 км/ч оптималната скорост

7,6 л/100 км междинен разход на гориво

177 г/км излъчвания на СО2

120 950 лв. цена на модела
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР